Mainos
Mainos

Väärennettyjä euroseteleitä löytynyt runsaasti

Väärennettyjä euroseteleitä on löytynyt tänä kesänä runsaasti eri puolilta Suomea. Kesäkuun loppuun mennessä euroväärennöksiä havaittiin yhteensä noin 300.

Keskusrikospoliisi on tutkinut tänä vuonna keskimäärin pari euroväärennöstä päivässä. Suunta on selvästi viimevuotisesta ylöspäin.

- Jos koko vuoden aikana määrä oli reilut 180 kappaletta ja nyt alkuvuoden aikana melkein 300 kappaletta, on se iso muutos. Toisaalta viime vuosi oli ensimmäinen eurovuosi. Ehkä väärentäjät eivät heti lähteneet vaihtohulinaan mukaan. Nyt väärennöksiä on tehty rauhassa ja lähdetty levittämään myöhemmin, rikosinsinööri Pirjo Miettinen Keskusrikospoliisista kertoo.

Suunta sama myös muissa euromaissa

Väärennöksiä on ollut liikkeellä eri puolilla Suomea erityisesti näin kesäkuukausina. Eniten väärennöksiä on ollut 50 euron seteleissä. Viime aikoina onnea on kokeiltu myös suurempien rahojen kanssa.

- Aika usein on kyseessä ollut yksittäistapauksia. On myös joitain järjestäytyneempiä ryhmiä, jotka levittävät. Esimerkiksi 200 euron seteleitä on levitetty monessa paikassa. Selvästi sama porukka on käynyt useissa paikoissa, kertoo Miettinen.

Miettisen mukaan usein väärän rahan levittäjä on ostanut jotain pientä, sanonut ettei ole pienempää, ja saanut paljon käteistä vaihtorahana.

Myös muissa euromaissa väärennöksiä on havaittu selvästi viime vuotta enemmän. Markkaväärennöksiä löytyi aikanaan 100-300 vuodessa.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 07.07.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme