Mainos
Mainos

Väärennettyjä seteleitä edelleen liikkeellä Pohjois-Suomessa

Pohjois-Suomessa liikkuu keskusrikospoliisin mukaan väärennettyjä 100 euron seteleitä. Poliisi on pidättänyt liettualaismiehen epäiltynä seteleiden levittämisestä.

Väärennettyjä, pääosin 100 euron seteleitä on edelleen liikkeellä Pohjois-Suomessa. Seteleitä on tullut esille lähinnä Oulun alueelta, sen ympäristökunnista sekä Kokkolan, Pulkkilan ja Vaalan alueilta. -Tähän mennessä on tullut esiin vajaat 20 tapausta, mutta uusia juttuja tulee ilmi koko ajan, kerrotaan tutkintaa johtavasta keskusrikospoliisin Oulun yksiköstä.

Poliisi pidätti jo maanantai-iltana yhden, Liettuan passilla varustetun ulkomaalaisen noin 30-vuotiaan miehen, jonka epäillään sekaantuneen juttuun. Hän jäi kiinni Pyhännältä tulleen ilmoituksen perusteella. Epäilty oli siellä, kuten muuallakin käymillään paikkakunnilla, tehnyt noin viiden euron ostoksen ja antanut maksuvälineenä väärennetyn sadan euron setelin.

Poliisi kehottaakin erityisesti kauppojen ja muiden asiakaspalvelupisteiden kassoja tarkkuuteen etenkin silloin, kun pikkuostoksia maksetaan isoilla seteleillä. Kiinni jäänyt epäilty oli liikkunut viime viikonlopusta lähtien ainakin Pohjanmaalla ja Kainuussa Liettuan rekisterissä olevalla mustalla 500-sarjan BMW:llä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme