Mainos
Mainos

Väärennettyjä seteleitä liikkeellä

Suomessa on jälleen liikkeellä väärää rahaa. Tällä kertaa liikenteessä on väärennettyjä 500 markan seteleitä.

Keskusrikospoliisista kerrotaan, että setelit ovat teknisesti erittäin korkeatasoisesti väärennettyjä. Niitä on tavattu alkuvuoden aikana eri puolilta Suomea. Joissakin tapauksissa levittäjänä on ollut ulkomaalainen henkilö.

Poliisi uskoo, että väärennettyjä eteleitä on liikkeellä runsaasti. Poliisi kehottaa etenkin kauppoja, hotelleja ja ravintoloita tarkkailemaan saamiaan seteleitä.

Väärennettyä rahaa on taas liikkeellä

Väärennöksissä on jäljitelty kaikkia tavallisimpia turvatekijöitä, kuten vesileimaa ja turvalankaa. Väärennökset sisältävät myös väärennetyn hologrammin. Väärennökset ovat kooltaan ja väritykseltään erehdyttävästi aitojen seteleiden kaltaisia.

Nopein ja helpoin tapa tarkastaa seteleiden aitous on käyttää apuvälineenä UV-lamppua, jota voidaan hyödyntää myös muita arvoja ja valuuttoja sekä tulevia euroseteleitä tutkittaessa. Paljaalla silmällä tarkasteluna aidon setelin hologrammissa on nähtävissä teksti SUOMEN PANKKI FINLANDS BANK. Väärennöksissä tekstinä on SUOMEN FINLAND SUOMEN FINLAND. Aidossa 500 markan setelipaperissa on lisäksi nähtävissä ohuita sinisiä kuituja paperimassan seassa, väärennöksissä näitä kuituja ei ole.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme