Mainos
Mainos

Väärennetyt setelit leviävät – tapauksia myös Pohjanmaalla

Pohjanmaan poliisilaitokselle on tullut tutkittavaksi muutamia väärennetyiksi todettuja 50 euron seteleitä.

Poliisi kuvailee Etelä-Pohjanmaan alueelta tutkittavaksi tulleiden seteleiden laatua kohtuulliseksi.

Jo eilen poliisi ilmoitti, että Oulussa on alkukesän aikana levitetty lukuisia 50:n ja 20 euron väärennettyjä seteleitä.

Väärennettyjä seteleitä on ilmeisesti ollut viime aikoina liikkeellä ainakin Pohjanlahden rannikkoalueella Varsinais-Suomen ja Oulun välisellä alueella.

Poliisi pyytää nyt kansalaisia ja liikkeenharjoittajia kiinnittämään erityistä huomiota 50 euron seteleihin. Väärennetyistä seteleistä ja niiden tarjoajista voi ilmoittaa hätäkeskukseen numeroon 112.

Yleensä seteliväärennöksiä pyritään jakelemaan kesäaikaan ja erilaisissa yleisötapahtumissa. Harkitut maksamiset väärillä seteleillä pyritään monesti verhoamaan asiakkaan kovaan kiireeseen.

Useassa tapauksessa seteleillä on yritetty maksaa paikoissa, joissa pankkikortti ei käy maksuvälineenä tai joissa asiakasvirrat ovat tiettyihin aikoihin suuria, kuten torikojuilla ja ravintoloissa.

Oulun tutkinnassa on ollut kiinniotettuna henkilöitä, jotka ovat maksaneet ostoksia väärennetyillä seteleillä.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme