Mainos
Mainos

Väärentäjät suosivat suomalaista

Muun muassa suomalaisten kalastusvälineiden piraattikopiot ovat yleistyneet viime aikoina. Väärentäjät kopioivat myös suomalaisia matkapuhelimia ja niiden lisäosia.

Suomalaisten tuotteiden väärennökset ovat lisääntyneet. Piraattituotteiden markkinat ovat jatkuvassa kasvussa, ja laittoman tuotannon uhka otetaan nykyisin vakavasti Suomessakin.

Suomalaisista tuotteista väärentäjät suosivat varsinkin matkapuhelimia ja niiden lisäosia. Myös suomalaiset kalastusvälineet ovat kysyttyjä laittomilla markkinoilla.

Tuoteväärennösten laajuutta ja taloudellisia vaikutuksia on vaikea arvioida, varsinkin kun väärennetty tavara liikkuu yleensä Aasian markkinoilla. Useimmiten väärennökset valmistetaan Kiinassa ja myydään Venäjällä, jossa suomalaistuotteiden laatu tunnetaan.

Tuoteväärennöksistä on haittaa etenkin suomalaisyritysten maineelle, sillä piraattikopioiden huono laatu yhdistetään usein alkuperäisen tuotteen valmistajaan. Yrityksen ja sen tuotteen maineen tärveltyminen voi johtaa tyytymättömiin asiakkaisiin ja pahimmillaan merkittäviin taloudellisiin tappioihin.

Yritykset yrittävät taistella tuoteväärennöksiä vastaan oikeudellisin keinoin, tarkkailemalla markkinoita ja tiedottamalla kuluttajille. Esimerkiksi matkapuhelinjätti Nokialla on erillinen tuoteväärennöksiin ja -oikeuksiin perehtynyt tiimi, joka toimii ympäri maailmaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot