Mainos
Mainos

Vääriä euroja liikkeellä yhä hyvin vähän

Väärien euroseteleiden määrä on Euroopan keskuspankin mukaan pysynyt edelleen hyvin vähäisenä. Alkuvuonna kierrosta poistettiin 312 000 väärennettyä euroseteliä, kertoo EKP. Määrä on pysynyt samalla tasolla pitkään.

Väärennösten määrä on EKP:n mukaan erittäin pieni verrattuna liikkeessä olevien euroseteleiden määrään. Alkuvuonna euroseteleitä oli liikkeellä keskimäärin 11,5 miljardia kappaletta.

Väärennettyjen eurojen määrä on Suomen Pankin mukaan pysynyt pienenä myös Suomessa. Suomesta löydettiin tammi-kesäkuussa vain 307 väärää euroseteliä. Niistä 133 oli 200 euron väärennöksiä. Seuraavaksi eniten löytyi 50 ja 10 euron seteleitä.

Valtaosa väärennetyistä euroseteleistä on löydetty euroalueen maista. EKP:n mukaan eniten väärennetään 50 euron seteleitä.

Euroseteleiden ja niiden turvatekijöiden laatuun voi keskuspankin mukaan luottaa. EKP kehottaa kansalaisia kuitenkin olemaan valppaana ja tarkistamaan seteleidensä aitouden.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme