Mainos
Mainos

Vääriä tonneja levittäneelle vankeutta

KKO on tuominnut mustesuihkutulostimella valmistettuja 1000 markan seteleitä levittäneen kahdeksan kuukauden vankeuteen.

Tuomiota julistaessaan KKO katsoi, että setelijäljennösten väri, kuviointi ja paperi muistutti tarpeeksi oikeita 1000 markan seteleitä, jotta niitä voitiin pitää väärinä rahoina. Mies oli vedonnut siihen, että jäljennökset eivät olleet tarpeeksi hyvälaatuisia ollakseen väärää rahaa.

Käräjä- ja hovioikeudessa mies oli tuomittu rahanväärennyksen lisäksi yllytyksistä petoksiin ja kätkemisrikoksista. Hän oli antanut kolme väärää tuhatmarkkasta toverilleen, joka oli hänen käskystään käynyt ostoksilla eri myymälöissä. Tavarat ja vaihtorahat toveri toi takaisin miehelle.

KKO tuomitsi miehen vain rahanväärennyksestä. KKO:n mukaan petosrikokset sisältyivät jo rahanväärennykseen. Miestä ei myöskään voinut tuomita erikseen kätkemisrikoksesta, koska hän oli osallisena niissä rikoksissa, joilla tavarat ja vaihtorahat oli saatu.

Vaikka KKO hylkäsi osan syytteistä, miehen tuomio ei pudonnut. KKO katsoi kahdeksan kuukauden vankeuden olevan oikeudenmukainen suhteessa rikoksen vahingollisuuteen ja miehen syyllisyyteen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme