Mainos
Mainos

Väärien satasten levittäjästä kuvanauhaa

Lahdessa ja sen ympäristökunnissa väärennettyjä seteleitä levittäneen miehen jäljille on päästy. Miehen henkilöllisyydestä ei kuitenkaan ole vielä tietoa.

Lahden poliisi on päässyt Lahdessa ja ympäristökunnissa väärennettyjä sadan euron seteleitä levittäneen miehen jäljille. Mies on tallentunut useammalle valvontakameran nauhalle, kertoo rikoskomisario Martti Hirvonen.

Mies on todennäköisesti ulkomaalainen, mutta hänen henkilöllisyydestään ei vielä ole tietoa. Epäilty on noin 25-vuotias. Hän on 170-180 senttiä pitkä ja hänen hiuksensa on lyhyehköt, ruskeahkot ja siistit. Yllään hänellä on tummat farkut ja tumma puolipitkä takki. Poliisi etsii miestä, ja hänen tuntomerkkinsä on annettu rajaviranomaisille.

Lahdesta, Hollolasta ja Kärkölästä on tähän mennessä löydetty neljätoista väärennettyä sadan euron seteliä. Joissakin tilanteissa miehen mukana on mahdollisesti liikkunut myös samanikäinen nainen. Poliisi ei ole vielä onnistunut tunnistamaan naista kuvanauhoilta. Naisella on olkapäille yltävät ruskeat hiukset ja hän on pukeutunut tummiin housuihin ja tummaan puolipitkään toppatakkiin.

Väärillä satasilla on asioitu kaupassa, kioskissa, apteekissa ja pikaruokapaikassa. Pienestä ostoksesta on saatu vaihtorahoina oikeita euroja.

Vääriä sadan euron seteleitä on ollut liikkeellä kautta Etelä-Suomen muun muassa Kouvolan seudulla, Hyvinkäällä, Riihimäellä ja Porvoossa. Poliisin mukaan sama mies on ollut liikkeellä myös Riihimäellä ja Hyvinkäällä sekä mahdollisesti Kymenlaaksossa.

Hyvä väärennös Porvoossa

Väärällä sadan euron setelillä tehtiin pieni ostos eilen porvoolaisesta kioskista. Epäilyttävä seteli vietiin kioskista poliisille, jonka tutkimuksissa se todettiin vääräksi. Sitä ennen seteliä oli käytetty tutkittavana pankissa. Siellä ei kuitenkaan osattu sanoa, oliko kyseessä oikea vai väärä raha.

Porvoon poliisin mukaan seteli oli hyvin väärennetty. Tunnustelemalla sormin kuitenkin selvisi, että setelistä puuttui oikeassa rahassa oleva kohokuvio.

Kouvolassa ja Kuusankoskella levitetyt setelit on tutkimuksissa todettu samoin hyvin tehdyiksi, mutta oikeita paksummiksi. Niiden hologrammista on puuttunut euron tunnus.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme