Mainos
Mainos

Väärin pakattu suksipussi voi pilata hiihtoloman

Hiihtolomat ruuhkauttavat tällä viikolla pahasti Helsinki-Vantaan lentoasemaa. Ensi viikonlopusta odotetaan viime viikonlopun tapaan hyvin kiireistä.

Eikä tungos välttämättä helpota vielä tulevina viikkoinakaan, sillä lentoaseman kohonneiden matkustajamäärien takia viikonloput jatkuvat tavallista kiireisimpinä aina pääsiäiseen saakka.

Matkustaja voi kuitenkin helpottaa ruuhkaa ja kiirettä muun muassa pakkaamalla oikein.

- Viime perjantai oli yksi vuoden vilkkaimpia päiviä Helsinki-Vantaalla, mutta kaikki meni oikein hyvin. Matkustajat olivat hyvin valmistautuneita, ja he olivat lukeneet muun muassa hiihtovoiteiden pakkausohjeet huolella. Lisäksi paljon oli tehty ennakkolähtöselvityksiä, kiittelee Finavian apulaisjohtaja Esa Siponen.

Tällä viikolla lennoilla matkustaa paljon lomalaisia, jotka suuntaavat jonnekin päin sukset kainalossa. Suksimatkustajien kannattaakin perehtyä pakkaamiseen kunnolla.

- Pakkaamisessa täytyy muistaa erityisesti se, että vahanpoistoaineet, palavat nesteet ja fluoripitoiset suksivoiteet ovat lentokoneessa kiellettyjä. Niitä ei pidä pakata mukaan ollenkaan. Matkatavarat eivät välttämättä ehdi ollenkaan lennolle, jos niitä on vahingossa jäänyt suksipussiin ja ne joudutaan turvatarkastuksessa poistamaan, Siponen sanoo.

Helsinki-Vantaan nettisivuilta löytyy talvilomailijan muistilista, josta voi tarkistaa sallitut ja kielletyt aineet ja tavarat.

Aamulennolla matkustavan kannattaa tarkistaa lentoyhtiön sivuilta, voiko matkalle tehdä ennakkolähtöselvityksen. Näin varsinkin lapsiperheen reissatessa aamu voi olla hieman leppoisampi.

- Myös kaikki vanhat matkalipukkeet ja irtoremmit on syytä irroittaa suksipusseista, Siponen neuvoo.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme