Mainos
Mainos

Vaasan lentokentällä varauduttiin pelastustoimiin

Kone lähestyi kenttää liian suurella nopeudella mutta laskeutui kuitenkin normaalisti puoli yhden aikaan yöllä.

Finnairin Helsingistä Vaasaan matkanneessa koneessa havaittiin myöhään eilen tekninen häiriö, jonka vuoksi Vaasan lentokentällä ryhdyttiin varotoimiin.

Kone lähestyi kenttää liian suurella nopeudella mutta laskeutui kuitenkin normaalisti puoli yhden aikaan yöllä. Koneessa oli 67 matkustajaa ja neljän hengen miehistö.

- Aina varaudutaan, jos on jotain erityistä, mutta kone oli kyllä täysin normaalisti lennettävissä, kerrottiin Etelä-Suomen lennonvarmistuskeskuksesta.

Finnairin tiedotuksen mukaan koneen liian suuri nopeus johtui koneen ohjausjärjestelmän viasta.

- Sen vuoksi siiven etuosan slatit eivät toimineet ja laskeutuminen jouduttiin tekemään siiven takaosan laipoilla, kertoi tiedottaja Hetta Huittinen.

Huittisen mukaan Finnairin lentäjät ovat harjoitelleet vastaavia tilanteita eikä kone missään vaiheessa ollut vaarassa. Kone joudutaan kuitenkin korjaamaan, mikä saattaa vaikuttaa Vaasasta aamulla Helsinkiin lähtevään lentoon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme