Mainos
Mainos

Vaasan valtuustolta rahaa Merenkurkun laivareitin pelastamiseksi

Vaasan kaupunginvaltuusto on myöntänyt 1,5 miljoonaa euroa pääomaksi uuteen yhteiseen varustamoon ruotsalaisen Uumajan kaupungin kanssa, jotta Merenkurkun laivareitti saataisiin pelastettua.

Vaasan kaupunginjohtajan Tomas Häyryn mukaan valtuusto otti päätöksen myötä ison askeleen alueen laivaliikenteen turvaamiseksi.

Myös Uumajan kaavailtu osuus rahoituksesta on 1,5 miljoonaa euroa. Uumajan kaupunginhallitus tukee hanketta.

Laivaliikenne Merenkurkussa on katkolla ensi syksynä. Merenkurkun matkustaja- ja rahtiliikenteestä vastasi pitkään RG Line, mutta se hakeutui konkurssiin viime vuoden lopulla. Liikennettä on hoitanut sen jälkeen konkurssipesä, joka on ilmoittanut pitävänsä laivat merellä syyskuun loppuun saakka.

Vielä on auki, milloin yhteinen varustamo aloittaa liikenteen. Tietoa ei ole myöskään siitä, kuka liikennettä käytännössä hoitaisi ja millä aluksella.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot