Mainos
Mainos

Vaasan vangeilta hellyttävä joululahja lapsilleen

Vaasan vankilassa isät voivat nauhoittaa lapsilleen iltasatuja kirjaston ja vankilan yhteisprojektissa.

Vaasan vankilassa vangit äänittävät näinä viikkoina lapsilleen itse valitsemiaan iltasatuja. Kirjaston ja vankilan yhteisprojekti sai heti suuren suosion ja ensimmäiset satu-cd:t lähtevät postiin jo jouluksi. Ruotsissa vankilasatujen on havaittu jopa vähentävän rikosten uusimista vapautumisen jälkeen.

– Tämä on saanut vankilassa erittäin hyvän vastaanoton, Vaasan vankilan sosiaalityöntekijä Mari-Anne Lakso kertoo.

Satujen lukemisen suosion salaisuus on yksinkertainen.

– Monille yhteydenpito on aika rajoitettua täällä vankilassa, niin tämä on hyvä keino, koska vangin ei tarvitse mennä paikan päälle, eikä lasten tulla tänne.

Vankilasatujen idea on tullut Ruotsista, jossa siitä on saatu erinomaisia tuloksia. Naapurissa sitä ollaankin vakiinnuttamassa jo osaksi normaalia kriminaalihuoltoa - yllättävästä syystä.

– Vanhemmat, joilla on hyvä suhde lapsiinsa ja kotiin, niin vankilasta palattua rikoksen uusimisen riski on paljon pienempi, Vaasan kaupunginkirjaston informaatikko Anna-Maija Koskinen-Hellman toteaa.

Kokemusten mukaan iltasadut ovat tärkeitä myös kotona odottaville lapsille.

– Se on vaikeaa lapsille se aika, mutta tämmöiset asiat, niin ne tuovat kevennyksen siihen elämään. Isä ei unohdu, vanki Henkka sanoo.

Vaasan vankilasta satu-projekti jatkaa muihinkin Suomen vankiloihin.

Katso Outi Airolan juttu Vaasasta (Seitsemän uutiset 25.11.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme