Mainos
Mainos

Vaasassa ja Etelä-Savossa tavattu listeriaa

Vaasassa ja Etelä-Savossa on todettu heinäkuun aikana 12 listeriatapausta sairaala- ja laitoshoidossa olevilla potilailla. Sairastuneilta on löydetty sama bakteerikanta, mikä voi viitata yhteiseen tartuntalähteeseen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ja Elintarviketurvallisuusvirasto Evira sekä paikalliset valvontaviranomaiset selvittävät tartuntalähdettä.

Vaasan kaupunginsairaalassa listerioosi on löydetty kymmeneltä kuumeiselta ripulipotilaalta. Lisäksi tapauksia on löydetty yksi Juvalta ja yksi Mikkelistä. Kuolemantapauksia ei ole ollut.

– Esimerkiksi Vaasassa potilaat ovat olleet sairaita muutenkin, mutta he ovat toipumassa listerioosista, kertoo erikoistutkija Katri Jalava THL:stä.

Listeria tarttuu tavallisesti elintarvikkeiden välityksellä. Vaasassa tartuntojen epäillään tapahtuneen 13.-18. heinäkuuta. Viranomaiset ovat selvittäneet potilaiden tuona aikana nauttimat elintarvikkeet. Myös Itä-Suomen tartuntalähteiden selvitys on aloitettu.

Suomessa todetaan vuosittain 20-50 listerioositapausta. Tänä vuonna tapauksia on varmistettu 30.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme