Mainos
Mainos

Vaasassa ja Etelä-Savossa tavattu listeriaa

Vaasassa ja Etelä-Savossa on todettu heinäkuun aikana 12 listeriatapausta sairaala- ja laitoshoidossa olevilla potilailla. Sairastuneilta on löydetty sama bakteerikanta, mikä voi viitata yhteiseen tartuntalähteeseen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ja Elintarviketurvallisuusvirasto Evira sekä paikalliset valvontaviranomaiset selvittävät tartuntalähdettä.

Vaasan kaupunginsairaalassa listerioosi on löydetty kymmeneltä kuumeiselta ripulipotilaalta. Lisäksi tapauksia on löydetty yksi Juvalta ja yksi Mikkelistä. Kuolemantapauksia ei ole ollut.

– Esimerkiksi Vaasassa potilaat ovat olleet sairaita muutenkin, mutta he ovat toipumassa listerioosista, kertoo erikoistutkija Katri Jalava THL:stä.

Listeria tarttuu tavallisesti elintarvikkeiden välityksellä. Vaasassa tartuntojen epäillään tapahtuneen 13.-18. heinäkuuta. Viranomaiset ovat selvittäneet potilaiden tuona aikana nauttimat elintarvikkeet. Myös Itä-Suomen tartuntalähteiden selvitys on aloitettu.

Suomessa todetaan vuosittain 20-50 listerioositapausta. Tänä vuonna tapauksia on varmistettu 30.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot