Mainos
Mainos

Vadelma kypsyy koko maassa

Ainakaan toistaiseksi heinäkuun helteet eivät näytä verottaneen vadelmasatoa. Jos aurinkoa ja sateita saadaan tasaisesti, satokausi kestää pitkälle elokuuhun.

Vadelman satokausi on aluillaan koko maassa. Poiminta on päästy aloittamaan jo useimmilla tiloilla, ja marjoja alkaa löytyä nyt markkinoilta.

Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto arvioi, että satokausi jatkuu pitkälle elokuuhun, jos säät ovat suopeat ja aurinkoa ja sateita saadaan tasaisesti.

Ainakaan toistaiseksi heinäkuun helteet eivät näytä verottaneen vattusatoa. Vadelma on lämpimien poutasäiden marja, ja tänä kesänä sen kasvustot näyttävät säilyneen hyväkuntoisina ja raakileitakin on runsaasti. Kaikkiaan vadelmia saadaan liiton arvion mukaan noin 800 000 - 900 000 kiloa.

Vadelman viljelypinta-ala on kasvanut vuosi vuodelta. Tällä hetkellä sitä viljellään noin 790 tilalla yhteensä 470 hehtaarin alalla. Tärkeimpiä vadelman viljelyalueita ovat Savo ja Pohjois-Karjala.

Suurin osa vadelmasadosta myydään yksityisille kotitalouksille, jotka kuluttavat sen tuoreeltaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme