Mainos
Mainos

Vadelman kypsymiskausi jää lyhyeksi

Vadelman kypsymiskausi jää tänä vuonna vain neljän viikon pituiseksi normaalin kuuden viikon sijaan. Vadelman satokausi on nyt viikon etuajassa ja sadon määrästä odotetaan kohtuullista.

Hedelmän- ja marjanviljelijäin liiton mukaan vadelmaa poimitaan tänä kesänä noin 700 000 kiloa. Pohjois- ja Etelä-Savon sekä Pohjois-Karjalan alueilla kerätään hyvä vadelmasato, jos sateita saadaan vielä sopivasti. Etelä- ja Länsi-Suomen kuivilla alueilla vadelmia kypsyy normaalia vähemmän ja satokausi jää lyhyeksi.

Hedelmän- ja marjanviljelijäin liiton mukaan tämän vuoden vadelmasato on laadultaan erinomainen. Kesän lämpö on kasvattanut vadelmat suuriksi, maukkaiksi ja vitamiinipitoisiksi. Suomessa vadelmaa viljellään ammattimaisesti yli 700 marjatilalla. Sato menee kokonaisuudessaan yksityisten kotitalouksien käyttöön. Suomalainen elintarviketeollisuus ei käytä lainkaan kotimaista vadelmaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme