Mainos
Mainos

Väen vähentäminen uhkaa opetushallitusta

Opetushallituksen on vähennettävä tänä vuonna työntekijöitä, ellei se saa lisämäärärahoja. Tieto perustuu opetushallituksessa tehtyyn talousanalyysiin.

Pääjohtaja Timo Lankisen mukaan opetushallituksen budjetti on 2,5 miljoonaa euroa pienempi kuin sen kiinteät menot. Henkilöstömenojen vähennystarve on laskennallisesti 30 henkilötyövuotta. Opetushallituksessa työskentelee noin 350 ihmistä.

Asiasta kertoi tänään Helsingin Sanomat.

Jos lisärahoja ei tule, menoja on Lankisen mukaan tarkoitus karsia ensisijaisesti määräaikaisia palvelussuhteita vähentämällä, eläkkeelle siirtymistä nopeuttamalla ja järjestelemällä tehtäviä uudelleen.

Kuluja on tarkoitus karsia muualtakin kuin henkilöstömenoista. Lankisen mukaan esimerkiksi yhteishakuun liittyvistä tietotekniikkamenoista ei voida tinkiä.

Ennen kuin tuli valituksi opetushallituksen johtoon Lankinen selvitti opetusministeri Sari Sarkomaan (kok.) pyynnöstä opetushallituksen asemaa, roolia ja tehtäviä. Silloin hän ehdotti muun muassa viraston tehtävien karsimista ja sen päätösvallan siirtämistä opetusministeriölle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot