Mainos
Mainos

Väestöliitto julkaisi kasvatusoppaan maahanmuuttajille

Uusi opas on suunnattu venäläisille ja somalialaisille maahanmuuttajavanhemmille, ja se on syntynyt käytännön perhetyössä saatujen kokemusten pohjalta.

Väestöliitto on tehnyt kasvatusoppaan somalialaisille ja venäläisille maahanmuuttajavanhemmille. Liitto haluaa tukea vanhempia, jotka kasvattavat lastaan erilaisessa kulttuurissa ja yhteiskunnassa kuin missä itse ovat kasvaneet.

Väestöliitto tekee monikulttuurista perhetyötä Kotipuu-hankkeessa. Oppaat ovat syntyneet käytännön asiakastyössä ilmenneestä tarpeesta. Sisältöä ovat yhteistyössä muokanneet suomen-, venäjän- ja somalinkieliset kasvatuksen ja kulttuurin asiantuntijat.

Oppaissa korostetaan muun muassa isien osallistumisen tärkeyttä kasvatuksessa ja äidinkielien säilyttämisen merkitystä lasten ja vanhempien välisille suhteille.

(MTV3-STT)

Ilmaisia somalin-, venäjän- ja suomenkielisiä oppaita voi tilata Väestöliitosta. Oppaaseen voi myös tutustua Väestöliiton kotisivuilla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme