Mainos
Mainos

Väestöliitto vetoaa yrityksien sosiaaliseen vastuuseen

Väestöliitto on huolissaan yritysten sosiaalisen vastuun häilyvyydestä. Liitto vetoaakin yrityksiin isänpäivänä, jotta nämä ottaisivat enemmän vastuuta työntekijöistään viime aikoina lisääntyneitten irtisanomisten ja yt-neuvotteluiden aikana.

- Työpaikkansa menettäneistä moni on todennäköisesti perheellistymisiässä olevia nuoria tai vasta perheen perustaneita tuoreita vanhempia, joiden tulevaisuus ei nyt näytä hyvältä, sanoo Väestöliiton toimitusjohtaja Helena Hiila tiedotteessaan.

Hiilan mukaan epävarmuus työn jatkumisesta vähentää uskoa tulevaisuuteen ja on omiaan heikentämään perheellistymisen edellytyksiä. Hiila haluaa kiinnittää erityistä huomiota nuoriin perheellisiin. Opiskelu, lasten hankinta ja eteneminen työuralla sattuvat samaan elämänvaiheeseen.

- Suomalaiset nuoret perheelliset eivät juuri tee osa-aikatyötä vaan päinvastoin, erityisesti nuoret isät tekevät yleisesti ylipitkää päivää.

Sosiaalinen vastuullisuus, vastuu ihmisistä, tulisi Väestöliiton mukaan olla yhtä tavoiteltua yritysten imagolle kuin esimerkiksi vastuu luonnosta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot