Mainos
Mainos

Vähäpäästöisten autojen määrä kasvussa

Saasteettomampien autojen määrä on lisääntynyt Suomessa.

Ajoneuvohallintokeskus AKEn kesäkuun lopun ajoneuvokantatilaston mukaan vähäpäästöisten henkilöautojen määrä oli lähes 90 000 suurempi kuin vuodenvaihteessa. Vähäpäästöisiä henkilöautojen määrä kasvoi viime kesästä noin viisi prosenttia.

Vuodesta 1992 lähtien on uusilta henkilöautoilta vaadittu vähäpäästöisyyttä rekisteröinnin ehtona. Henkilöautokannastamme lähes puolet on otettu käyttöön ennen vuotta 1992.

Suomen henkilöautokanta kasvoi alkuvuonna noin 2,4 prosentilla. Suomessa oli kesäkuun lopussa lähes neljä miljoonaa moottoriajoneuvoa, joista oli henkilöautoja reilut 2 233 000. Suhteellisesti eniten henkilöautoja rekisteröitiin Etelä-, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Myös moottoripyörien suosio kasvaa edelleen voimakkaasti. Kesäkuun lopussa moottoripyöriä oli yli 125 000. Kasvua alkuvuoteen oli noin 8,5 prosenttia. Yksityisomistuksessa olevista moottoripyöristä yli 100 000 on miesten omistuksessa ja vain reilut 9000 naisten omistuksessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme