Mainos
Mainos

Vähemmistökieltä puhuvien saamat palvelut tutkitaan

Kyselyn perusteella pyritään selvittämään, miten kielivähemmistöjä palvellaan Suomessa.

Åbo Akademi ja Kuntaliitto selvittävät äidinkieltään vähemmistökielenä puhuvien asukkaiden mielipiteet kaksikielisen kuntansa viranomaispalveluista. Kysely lähetetään yhdeksän kunnan yhteensä 3 500 asukkaalle.

- Vastaavaa tutkimusta ei ole ennen tehty. Yritämme saada jonkinlaista kuvaa siitä, miten kielivähemmistöjä palvellaan, tutkija Kjell Herberts Åbo Akademin Vaasan yksiköstä kertoo.

Kysely lähetetään Mustasaaren, Kemiön, Tammisaaren ja Pernajan suomenkielisille sekä Kokkolan, Turun, Lapinjärven, Espoon ja Lohjan ruotsinkielisille asukkaille. Tutkimustulokset valmistuvat syksyllä, osa tuloksista julkaistaan kesäkuussa. Tutkimus on tarkoitus uusia parin vuoden kuluttua.

Uusi kielilaki tuli voimaan vuoden alusta. Viranomaispalvelujen pitää sujua kahdella kielellä, kun kuntalaisista yli kahdeksan prosenttia tai yli 3 000 puhuu vähemmistökieltä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot