Mainos
Mainos

Vähemmistövaltuutetun työt lisääntyneet

Yhdenvertaisuuslaki kieltää syrjinnän etnisen alkuperän perusteella muun muassa työelämässä.

Uusi yhdenvertaisuuslaki on lisännyt merkittävästi syrjintää kokeneiden yhteydenottoja vähemmistövaltuutettuun.

Vähemmistövaltuutetun saamat yhteydenotot ovat lisääntyneet vuositasolla lähes 20 prosenttia.

Erityisesti romanien yhteydenotot ovat lisääntyneet merkittävästi. Näiden yhteydenottojen aiheena on useimmiten syrjityksi tuleminen vuokra-asuntoa haettaessa.

- Esimerkiksi etniseen alkuperään liittyvät ehdot ovat pääsääntöisesti kielletty. Eli esimerkiksi ei voi asettaa vaikka vuokrauksen ehdoksi sitä, että vuokraan kyllä muille mutta en ulkomaalaisilla. Ja räikeimmät tapaukset ovat juuri niitä, että esimerkiksi vuokraan kaikille muille mutta en romaneille, kertoo vähemmistövaltuutettu Mikko Puumalainen.

Yhdenvertaisuuslaki kieltää syrjinnän etnisen alkuperän perusteella muun muassa palvelujen ja koulutuksen tarjonnassa sekä työelämässä.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 30.06.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot