Mainos
Mainos

Vähimmäisetuudet halutaan kansaneläkkeen tasolle

Vähimmäisetuuksien korottaminen kansaneläkkeen tasolle ja tulotakuu ovat Sosiaali- ja terveysturvan keskusliiton mielestä sosiaaliturvauudistuksen tärkeimmät tavoitteet. Liitto vaatii myös toimeentulotuen perusosan siirtämistä Kelaan.

Uudistuksen pitäisi vähentää köyhyyttä ja poistaa toimeentuloloukkuja, eikä jättää osaa etuuksien saajista tuen ulkopuolelle. Tällä haavaa kansaneläkkeen perusosalla, työmarkkinatuella, sairaus- ja vanhempainpäivärahoilla ei voi tulla toimeen, joten niitä olisi korotettava vähintään 600 euroon kuussa.

Lapsuudesta saakka sairaiden toimeentuloa on korjattava eläketäydennyksellä. Nykyisen he joutuvat elämään usein vuosikymmeniä pelkän kansaneläkkeen perusosan varassa.

Kunnallisverotuksen perusvähennys olisi keskusliiton mielestä nostettavaa 3000 euroon. Nykyisin pienituloiset maksavat veroa 10-20 prosenttia ja joutuvat sitten paikkaamaan tulovajetta toimeentulotuella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme