Mainos
Mainos

Vahva melatoniini on osin korvannut nukahtamislääkkeitä

Reseptillä myytävän, unettomuuden hoitoon tarkoitetun melatoniinin myynti on noussut viime vuosina. Lääketeollisuuden mukaan lääkkeeksi luokitellun reseptimelatoniin tukkumyynti oli viime vuonna 2,7 miljoonaa euroa, kun se vuonna 2009 oli 1,7 miljoonaa euroa. 

– Reseptillä on myyty melatoniinia jo pitkään, ja sen myynti on nykyään tasaisen suurta. Reseptillä myytävä melatoniini on joissakin tapauksissa korvannut varsinaisia nukahtamislääkkeitä, kertoo tietopalvelupäällikkö Katariina Lehtinen Yliopiston Apteekista. 

– Melatoniini lyhentää nukahtamisaikaa, mutta tutkimusten mukaan ei merkittävästi pidennä unen kestoa. 

Apteekkari Jaana Tillanen Tampereella toimivasta Apteekkimaailmasta kertoo, että muiden unilääkkeiden myynti on vähentynyt muun muassa hoitosuositusten vuoksi, sillä niitä ei suositella pitkäaikaiseen käyttöön. Joillakin asiakkailla unilääkkeiden käyttökynnystä voi nostaa se, ettei niistä saa enää sairausvakuutuskorvausta. 

Apteekeista arvioidaan, että myös reseptittä myynnissä olevat melatoniinivalmisteet näyttävät vakiinnuttaneen paikkansa nukahtamisen nopeuttajina. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot