Mainos
Mainos

"Vahvennettu" maito markkinoille alkuvuodesta

Maidot, joihin on lisätty nykyistä selvästi runsaammin D-vitamiinia, tulevat kauppoihin alkuvuodesta.

Maitovalmisteiden D-vitamiinipitoisuutta on saanut nostaa joulukuun alusta lähtien nykyisestä 0,08 mikrogrammasta 0,5 mikrogrammaan desilitrassa. Tämä ei nosta D-vitamiinin päivittäistä saantia yli turvallisena pidetyn rajan, vaikka maitotuotteita käytettäisiin runsaastikin.

D-vitamiinivalmisteiden samanaikainen käyttö voi kuitenkin nostaa kokonaissaannin tarpeettoman suureksi. Pienet lapset tarvitsevat kuitenkin edelleen D-vitamiinitippoja tai pillereitä.

Kauppa- ja teollisuusministeriö on muuttanut asetustaan Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suosituksesta, koska useat tutkimukset ovat osoittaneet suomalaisten D-vitamiinin saannin suosituksiin nähden vähäisiksi. Niukkuutta on niin vanhusten, aikuisväestön, nuorten kuin leikki-ikäistenkin ruokavaliossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot