Mainos
Mainos

Vaihda pihvi kanaan ja vältä aivohalvaus?

Aivohalvauksen kannalta ei ole yhdentekevää mistä proteiininsa saa, kirjoittaa Uutispalvelu Duodecim.

Proteiinipainotteinen ruokavalio voi laskea verenpainetta ja parantaa kolesterolitasoja verrattuna hiilihydraattiseen ruokavalioon, ja siten pienentää aivohalvausten vaaraa, osoittaa Harvardin yliopiston tutkimus.

Tutkimuksen mukaan paljon punaista lihaa ja lihavalmisteita syövät saattavat sairastua muita helpommin aivohalvauksiin. Riski pienenee, jos punaisen lihan vaihtaa kanaan ja muuhun siipikarjaan.

Tutkijoiden mukaan päivittäin punaista lihaa syövän sairastumisriski olisi lähes kolmanneksen pienempi, jos pihvi vaihdetaan kanaan. Pähkinöitä suosimalla riski on kuudenneksen ja maitotuotteilla kymmenyksen pienempi. Kananmuna ja pavut eivät vähentäneet aivohalvausriskiä.

Yli 20 vuotta kestäneeseen yhdysvaltalaistutkimukseen osallistui 84 000 naista ja 43 000 miestä, jotka olivat 30-75 -vuotiaita tutkinnan alkaessa. Seurannan aikana 2 600 naista ja 1 400 miestä sairastui aivohalvaukseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme