Mainos
Mainos

Vaihdettavien lääkkeiden hinnat laskussa

Apteekkariliiton mukaan halventuneiden lääkkeiden hinta on pudonnut kahdessa vuodessa keskimäärin 29 prosenttia.

Suomen Apteekkariliiton selvityksen mukaan lääkevaihdon piirissä olevien lääkkeiden hinnat ovat vuoden takaisesta yhä laskeneet. Halventuneiden lääkkeiden hinta on pudonnut kahden vuoden aikana keskimäärin lähes 29 prosenttia, rahassa 12,20 euroa. Kallistuneiden lääkkeiden hinta on noussut keskimäärin lähes 15 prosenttia, rahassa pari euroa.

Suhteellisesti eniten on pudonnut sieni- ja viruslääkkeiden, kolesterolilääkkeiden ja verenpainelääkkeinä käytettävien ACE-estäjien hintataso. Näiden lääkeryhmien hinta putosi noin kolmanneksen.

Apteekkariliitto on verrannut vaihtokelpoisten lääkkeiden hintoja ennen lääkevaihdon alkamista sekä vuoden ja kahden vuoden kuluttua vaihdon alkamisesta. Apteekit ovat kahden vuoden ajan vaihtaneet lääkkeen halvempaan vaihtoehtoon asiakkaan suostumuksella, ellei lääkäri ole vaihtoa kieltänyt.

Vertailussa oli mukana kaikki nyt kaupan olevat vaihtoehtoiset lääkkeet, jotka olivat saatavilla myös ennen lääkevaihdon alkamista. Näitä lääkkeitä on liiton mukaan eri vahvuudet ja pakkauskoot mukaan lukien 1732 pakkausta.

Lääkevaihdon alkamisesta tulee huomenna kuluneeksi kaksi vuotta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme