Mainos
Mainos

Vaihtoehto valmennuskurssille: Harjoittele kaverin kanssa

Kalliille yliopistojen pääsykokeisiin valmentaville kursseille on myös vaihtoehtoja. Suomen ylioppilaskuntien liiton koulutuspolitiikkavastaava Matti Tujulan mielestä yksi valmennuskurssiyritysten kursseja parempi vaihtoehto on opiskelijajärjestöjen omat kurssit, jotka ovat hinnaltaan edullisempia.

—Nekin eriarvoistavat, mutta niissä hinta jää monia muita tarjoajia alhaisemmiksi. Nämä rahat voidaan lisäksi käyttää opiskelijoiden omaan hyvinvointiin opiskelijajärjestöjen kautta.

Tujulan mielestä vielä parempi keino valmennuskurssien epätasa-arvoa vastaan olisi opiskelijajärjestöjen tai yliopiston itsensä laatimat oppaat, jotka olisivat ilmaisia kaikille hakijoille.

—Ainakin historianopiskelijat Turussa ovat tehneet näin ja se on levinnyt myös Helsingin historian opiskelijoiden keskuuteen. Tällaisen toiminnan toivoisi laajenevan.

Tujula kannustaa yliopistoihin pyrkiviä miettimään eri vaihtoehtoja.

—Moni valmennuskurssin käynyt on sanonut, että parhaimmillaan sieltä saa motivaation, kun näkee, että muutkin ovat tosissaan. Jos motivaatio on jo valmiina, kannattaa miettiä, mitä kurssilta hakee. Voi esimerkiksi järjestää kavereiden kanssa oman valmennusryhmän, jossa voi harjoitella yhdessä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme