Mainos
Mainos

Vaihtoehtohoidoille halutaan valvontaa

Vaihtoehtohoidoissa ilmenneet väärinkäytökset ovat lisänneet painetta luoda alalle oma laki.

Suomeen kaavaillaan lakia niin sanottujen vaihtoehtohoitojen valvomiseksi.

Vaihtoehtohoidoissa havaitut väärinkäytökset ovat lisäntyneet. Esimerkiksi Turun käräjäoikeudessa on tuomittu vankeuteen potilaansa raiskannut hypnoosihoitaja. Oulussa puolestaan kiropraktikko on syytteessä naisasiakkaansa seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Hallitukselle on jätetty kirjallinen kysymys, jossa vaaditaan vaihtoehtohoitajille lupajärjestelmää ja valvovaa viranomaista. Myös Mielenterveysseura on tehnyt aloitteen väärin kohdeltujen asiakkaiden oikeusturvan selvittämiseksi. Terveydenhuollon oikeusturvakeskus TEO katsoo, että vaihtoehtohoidot kaipaisivat lisää alan sisäistä valvontaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot