Mainos
Mainos

Vain harva kunta seuraa pyöräteiden käyttöä

Pyöräteiden käyttöä seurataan vain harvassa kunnassa. Tuoreessa kyselyssä alle viidesosa kunnista ilmoitti seuraavansa pyöräilyn määrää. Palautetta pyöräteistä keräsi vain kolmasosa kyselyyn vastanneista kunnista.

Selvityksestä paljastuu, että kevyen liikenteen väylissä olisi parantamisen varaa. Pyöräilykuntien verkoston mukaan erityisesti kaivattaisiin pyöräilijöille omia väyliä kaupunkien keskustoihin.

Suomessa on paljon pyöräteitä, mutta ne ovat osin väärissä paikoissa. Lähiöissä voi olla todella kattavat reitit, mutta puutteita on keskustoissa, missä väyliä tarvitaan eniten.

Keskustojen pyöräkaistat kohtaavat usein vastustusta, sillä ne vievät tilaa autoilijoilta.

- Mitään ratkaisevaa kehitystä ei voi kaupunkitilassa tapahtua, jos ei pikkaisen oteta tilaa henkilöautoilta. Sujuva pyöräliikenne on myös autoilun etu, sanoo verkoston toiminnanjohtaja Matti Hirvonen.

Kyselyyn vastasi 40 prosenttia kunnista. Selvityksen tekivät Kuntaliitto, Pyöräilykuntien verkosto ja Kunnossa kaiken ikää -ohjelma.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme