Mainos
Mainos

Vain harvalla Itämeren öljytankkereilla jäävahvistukset

Vain muutamassa Itämerellä purjehtivassa öljytankkerissa on jäävahvistukset, käy ilmi tuoreesta tilastosta.

Itämeren talviliikenteessä liikkuvilla öljytankkereilla on vain muutamilla jäävahvistukset. Tuoreen tilaston mukaan esim Primorskin öljystamassa viime vuonna säännöllisesti käyneistä 55 tankkerista vain kolmella oli edes kevyt jäävahvistus.

Kuitenkin öljykuljetusten määrä on Itämerellä jyrkässä kasvussa, ja viranomaisten mukaan onnettomuusvaara kasvaa koko ajan.

-Tallinnassa valtaosa on yksipohjaisia tankkereita. Viime vuonna kävi 700 tankkeria joista 260 oli yksipohjaisia. Primorskin osalta, siellä kävi 55 alusta, ja ainoastaan yhdellä oli jääluokitus 1A, kahdella 1c, loput oli sitten niin sanottuja toisen luokan aluksia, sanoo osastopäällikkö, merenkulkuneuvos Markku Mylly Merenkulkulaitokselta.

Kuitenkin paineet itämeren öljykuljetusten kasvuun lisääntyvät. Mustan meren kautta ei eri syistä saada riittävästi öljyä ulos.

-Öljykuljetukset vain kasvavat, Venäjällä on koko ajan uusia investointeja satamaan. Kuljetukset nousee 18-20 miljoonaan tonniin lähivuosina. Liikenne lisääntyy ja riskit kasvavat sitä myöten, arvioi Mylly.

Laivoja on edellen sumassa Pietarin edustalla. Heikoimmassa tilanteessa siellä on 33 000 tonnin öljylastissa oleva alus, joka on jäissä vaurioitunut ohjauskelvottomaksi ja maannut paikallaan viikon päivät.

Nyt venäläiset odottavat ulkomaista apua, jotta alus saataisiin hinattua jäiden läpi avomerelle.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 24.02.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme