Mainos
Mainos

Vain kolme EU-parlamentaarikkoa voi odottaa uutta kautta

Nykyisille europarlamentaarikoille näyttää käyvän huonosti syksyn EU-vaaleissa. Ylen TV-uutisten teettämän tutkimuksen mukaan 16:sta parlamentaarikosta vain Heidi Hautala (vihr.) , Olli Rehn (kesk.) ja Paavo Väyrynen (kesk.) näyttäisivät tulevan valituksi uudelleen.

Eniten ääniä saisi Jörn Donner (sd.). Kokoomuksen Kirsi Piha häviäisi Donnerille vain hitusen. Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) ja Esko Seppänen (vas.) kuuluvat kärkinelikkoon. EU-parlamenttiin on tämän tutkimuksen valossa nousemassa kaksi entistä huippu-urheilijaa Petri Keskitalo ja Marjo Matikainen-Kallström.

SDP ja vihreät ovat saamassa yhden lisäpaikan. Paikan menettäjiä puolestaan ovat keskusta ja RKP. Kehnoimmin näyttää käyvän RKP:lle, Donnerhan imee puolueen ääniä SDP:hen.

Kolmannes vastaajista äänestäisi nyt eri puoluetta kuin edellisissä valtakunnallisissa vaaleissa. Sosiaalidemokraateista EU-parlamenttiin pääsisivät Jörn Donner, Pertti Paasio, Reino Paasilinna, Riitta Prusti ja Sinikka Hurskainen. Keskustasta valituiksi tulisivat Väyrysen ja Rehnin lisäksi Sirkka-Liisa Anttila ja Petri Keskitalo. Kokoomuksen ehdokkaat olisivat Piha, Raimo Ilaskivi, Matikainen-Kallström ja Jyrki Otila. Vihreitä edustaisivat Hautala ja Matti Wuori.

Taloustutkimuksen kesällä haastattelemista lähes 1 900 äänestysikäisestä noin 86 prosenttia nimesi ehdokkaansa tai ainakin puolueen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme