Mainos
Mainos

Vain kolme pääsi pakoon luodeilta

Matti Juhani Saari (kuva: EPA)

Aamulla tavoitettu Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtaja Jari Neulaniemi vahvistaa, että Kauhajoen ampujan tarkoituksena oli kylvää mahdollisimman suurta tuhoa.

Saari tuli luokkaan kesken tenttitilaisuuden ja avasi tulen. Luokassa oli yhteensä parikymmentä henkilöä, joista muutama oli ehtinyt lähteä pois.

Kolme oppilasta pääsi pakoon luodeilta. Uhrit ammuttiin lähietäisyydeltä.

- Näyttää siltä, että ampujalla on ollut tarkoituksena surmata mahdollisimman monta ihmistä. Kun hän on mennyt luokkaan, hänellä oli varmaan tarkotus surmata kaikki, koska sieltä ainoastaan kolme tämän hetken tiedon mukaan on päässyt pois, Neulaniemi sanoo.

Neulaniemen mukaan maanantaina surmaajaa puhuttanut poliisi tiesi mahdollisesti, että ase oli ostettu Jokelasta.

- Ei se ole mikään salainen tieto, Neulaniemi toteaa.

Hän ei halua ottaa kantaa, olisiko surmaajaa puhuttaneen poliisin pitänyt kiinnittää huomiota asiaan. Myöskään sitä Neulaniemi ei kommentoi, olisiko tämä tieto ollut riittävä syy perua aselupa.

Teon motiivista ei tiedetä muuta kuin se, mitä tekijä jätti asuntoonsa käsinkirjoitetuilla paperilapuilla. Niistä kuvastui viha yhteiskuntaa ja ihmisrotua kohtaan. Surmaajan tietokone on poliisin hallussa ja sitä tutkitaan myöhemmin.

Poliisi jatkaa tänään todistajien kuulemista. Mahdollisimman moni paikalla ollut pyritään haastattelemaan vielä, kun tapahtumat ovat tuoreessa muistissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme