Mainos
Mainos

Vain kolme suurta puoluetta aikovat mainostaa ennen vaaleja tv:ssä

Tulevat eduskuntavaalit näkyvät ehkä televisiossa entistä vähemmän, ainakin puoluemainonnassa.

Useat puolueet ovat satsaamassa kalliiseen tv-mainontaan vähemmän kuin ennen tai luopumassa siitä kokonaan. Syynä on paljolti vaalibudjettien pieneneminen. Kolme suurinta puoluetta, keskusta, kokoomus ja SDP, aikovat kuitenkin olla esillä televisiossakin entiseen tapaan.

Suosionsa huipulla olevat perussuomalaiset empivät ratkaisuaan vielä, koska viiden kansanedustajan puolueen vaalibudjetti on niukka. Puoluesihteeri Ossi Sandvikin mukaan televisiossa mainostaminenkin on kuitenkin periaatteessa mahdollista.

Vasemmistoliitto, kristillisdemokraatit ja RKP eivät ole puolueina lähdössä televisiomainontaan lainkaan. Myöskään vihreät eivät ole rakentamassa kampanjaansa tv-mainonnalle. Viestintäpäällikkö Suvi Reijosen mukaan puolue luottaa lähinnä perinteiseen ulko- ja lehtimainontaan.

Verkkoviestintään ja sosiaaliseen mediaan aiotaan panostaa kaikissa puolueissa. Sosiaalisen median katsotaan kuitenkin sopivan luonteeltaan erityisesti ehdokkaiden kampanjavälineeksi. Useimmat puolueetkin haluavat kuitenkin pysyä esillä myös sosiaalisessa mediassa.

Keskustan budjetti puolittui

Puolueista keskustan kampanjabudjetti on kutistunut eniten. Viime vaaleissa rahaa paloi peräti 1,6 miljoonaa euroa, nyt yritetään selvitä puolta vähemmällä. Puoluesihteeri Timo Laanisen mukaan vaalibudjetti on 800 000 euron luokkaa, mutta summa riippuu myös siitä, kuinka hyvin puolueen "pienten purojen" kampanja onnistuu.

Keskusta on vedonnut jäseniinsä ja kannattajiinsa pienten lahjoitusten haalimiseksi vaalikassaan.

Eniten rahaa aikovat vaaleissa käyttää SDP ja kokoomus. Molempien vaalibudjetti on tällä tietoa noin miljoona euroa.

Vasemmistoliitto ilmoitti aiemmin lähtevänsä vaaleihin noin 800000 euron budjetilla. Puoluesihteeri Sirpa Puhakan mukaan summaa tarkistetaan kuitenkin ilmeisesti jonkin verran alaspäin. Puolueen taloutta rasittaa viime kesänä järjestetty puoluekokous.

RKP saattaa puoluesihteeri Johan Johanssonin mukaan nostaa budjettiaan hieman kaavaillusta 600 000 eurosta.

Kristillisdemokraatit yrittävät selvitä noin puolella miljoonalla eurolla, vihreät 400 000 eurolla. Perussuomalaisten vaalibudjetti jää noin 200-300 000 euroon.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme