Mainos
Mainos

Vain neljännes ehdokkaista paljastanut vaalirahoituksensa

Vaalikampanjat alkavat olla loppusuoralla, mutta vain joka neljäs kansanedustajaehdokas on tehnyt vaalirahoitusilmoituksen. Ehdokkaille vapaaehtoinen ilmoitus tuo rahoituksen äänestäjien tietoon jo ennen vaaleja.

Etenkään kokoomusehdokkaita vapaaehtoinen avoimuus ei innosta. Puoleenpäivään mennessä vain kuusi kokoomusehdokasta on tehnyt ilmoituksen. Avoimuudesta pitävät tiukimmin kiinni vihreät ehdokkaat, joista lähes kaikki olivat tehneet ilmoituksen. Muut tulevat reilusti perässä.

Ilmoitus tehtävä valinnan jälkeen

Nykylain mukaan ehdokkaiden on ilmoitettava yli 1500 euron tuet. Eduskuntavaaleissa ehdokas ei saa ottaa yli 6000 euron tukia yksittäiseltä taholta, puolueilla katto on 30 000 euroa.

Ehdokkaan on pakko tehdä vaalirahoitusilmoitus viimeistään kahden kuukauden kuluttua valitsemisesta. Ennakkoilmoitus on ainoastaan suunnitelma, jota ehdokas voi täydentää myöhemmin.

Ennakkoilmoituksen tarkoituksena on lisätä avoimuutta viime vuonna voimaan tulleen vaalirahoituslain hengessä.

Katso Päivi Taljan juttu (Seitsemän uutiset 9.4.2011)

Lue myös:

(6.4.)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme