Mainos
Mainos

Vain viidesosa ympäristörikoksista poliisin tietoon

Kunnat ja poliisi erimielisiä ympäristörikosten torjunnasta.

Kunnat ja poliisi kiistelevät siitä, miten ympäristörikokset saataisiin kuriin. Arviolta vain joka viides ympäristörikos tulee poliisin tietoon.

Monien kuntien mielestä poliisilla ei ole aikaa eikä kiinnostusta tutkia ympäristörikoksia. Poliisin mielestä taas kunnat tekevät liian laiskasti rikosilmoituksia ympäristörikoksista.

Viime vuonna poliisin tietoon tuli reilu tuhat ympäristörikosta.

Sisäministeriössä vakuutetaan, että poliisi suhtautuu vakavasti ympäristörikoksiin. Poliisi puolestaan arvostelee kuntia laiskuudesta rikosilmoituksen teossa. Ympäristörikoksia on vaikea selvittää, jos niitä ei edes ilmoiteta poliisille.

Kaikkiaan viime vuonna poliisin tietoon tuli reilut tuhat ympäristörikosta, hieman vähemmän kuin edellisvuonna. Kasvua oli esimerkiksi ympäristön turmelemistapauksissa ja metsästysrikoksissa. Sen sijaan jäterikkomukset vähenivät hieman.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot