Mainos
Mainos

Väistyvä Halla-aho ehdotti tilalleen hengenheimolaistaan

Eduskunnan hallintovaliokunnan uudeksi puheenjohtajaksi on tyrkyllä kansanedustaja Jussi Halla-ahon (ps.) hengenheimolainen. Valiokunnan johdosta väistyvä Halla-aho ehdotti tänään seuraajakseen ryhmätoveriaan Juho Eerolaa.

Eerola on perussuomalaisten toinen varapuheenjohtaja ja tullut tunnetuksi ärhäkkänä maahanmuuttokriitikkona. Hän on myös äärikansallismielisen Suomen Sisun jäsen.

Eerola on valmis ottamaan hallintovaliokunnan puheenjohtajan tehtävän vastaan, jos eduskuntaryhmä hänet siihen valitsee.

– Pitääkö olla jotenkin kaukana Halla-ahon ajatuksista ollakseen sopiva, kunhan pidättäydyn arvostelemasta korkeimman oikeuden päätöksiä, Eerola arvioi illalla STT:lle omaa pätevyyttään.

Käytännössä perussuomalaisten eduskuntaryhmä valitsee itse Halla-aholle seuraajan muun muassa poliisi- ja ulkomaalaisasioita käsittelevän valiokunnan johtoon. Uuden puheenjohtajan nimi saattaa selvitä jo torstaina iltapäivällä, jolloin perussuomalaisilla on ryhmäkokous. Jos ryhmä valitsee Eerolan, eduskunta hyväksyy järjestelyn muodollisesti ensi viikolla.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme