Mainos
Mainos

Väite: Asumistuki nostaa vuokraa

Asumistukea saava henkilö maksaa enemmän vuokraa kuin sellainen, joka ei tukea saa, väittää Valtion taloudellinen tutkimuskeskus.

— Kun vuokranantaja kuulee, että vuokralainen saa asumistukea, niin seuraavan vuokranmaksun yhteydessä vuokraa korotetaan vähän enemmän kuin muuten olisi korotettu. Jos kyseessä on uusi vuokralainen, niin vuokrataso asetetaan vähän korkeammalle siinä tapauksessa, sanoo entinen VATT:n ylijohtaja, nykyinen Nordean tutkimuspäällikkö Aki Kangasharju.

Kangasharjun tutkimus tarkoittaa valtion kukkarossa 100 miljoonan ylimääräisiä vuosittaisia kuluja.

Vuokranantajien mukaan väite ei pidä paikkaansa.

— Yksityinen vuokranantaja saa harvoin vuokrasuhdetta tehtäessä tietää, saako kyseinen henkilö tukea vai ei. Vuokrasuhteen aikana vuokraa ei voi korottaa muilla perusteilla kuin on kirjattu, eli vaikka asumistuki nousisi, silti vuokraa ei voi korottaa muuta kuin mitä sopimukseen on kirjattu, huomauttaa Suomen vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva.

Katso Joonas Lepistön juttu (Kymmenen uutiset 26.2.2012.)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot