Mainos
Mainos

Väitös: Ihmiskontaktit vähentävät iäkkäiden masennusta

Ihmiskontaktit ja sosiaalinen toiminta vähentävät vanhusten riskiä sairastua masennukseen, selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle tehdystä väitöstutkimuksesta. Tärkeää on, että ikääntyneet ihmiset kuuluvat johonkin sosiaaliseen ryhmään eivätkä jää yksin.

Masennus on vanhusten yleisin psyykkinen sairaus niin Pohjoismaissa kuin kaikkialla maailmassa.

Anna Forsman tutki väitöskirjassaan, miten ikääntyneiden masennusta ja muita psyykkisiä sairauksia voidaan estää psykososiaalisten toimenpiteiden avulla.

Forsmanin väitöstutkimus osoittaa, että sosiaaliset verkostot tuovat vanhuksen arkipäivään mielekkäitä tehtäviä ja uusia sosiaalisia rooleja. Vanhuksen oma osallistuminen ja aktiivisuus ovat osa tervettä ja mielekästä vanhenemista.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot