Mainos
Mainos

Väitös: Isältä opitaan matemaattiset taidot

Äidin puolelta lapsi usein oppii kielellistä ilmaisua.

Vanhempien koulutustaso ja yhdessäolo lapsen kanssa vaikuttavat lapsen matemaattis-kielellisiin taitoihin.

Helsingin yliopistossa ensi viikolla tarkastettava väitöstutkimus antaa viitteitä siitä, että vanhempien koulutustaso on yhteydessä lapsen matemaattiseen lahjakkuuteen. Äidin puolelta lapsi usein oppii kielellistä ilmaisua ja isän korkea koulutustaso on yhteydessä lapsen tekniseen ja matemaattiseen ajatteluun.

Lapsen lahjakkuuden kehittämiseksi vanhempien tulisi kuitenkin viettää runsaasti aikaa lapsensa kanssa, sanoo tutkimuksen tehnyt erityispedagogiikan lehtori Piia Vilenius-Tuohimaa.

- Yksi lähtökohtani tässä sosiokulttuurisessa näkökulmassa on ollut myösn se, että matematiikkaa pitää puhua. Eli matematiikan opettamiseen pitäisiyhdistää kieltä ja vuorovaikutusta enemmän. Nimenomaan päiväkodista lähtien: puhutaan matematiikkaa, kehottaa Vilenius-Tuohimaa.

Tähän asti sosiokulttuurinen näkökulma on ollut matemaattisten taitojen tutkimuksessa harvinainen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot