Mainos
Mainos

Väitös: Kirja tärkein opetusväline matematiikassa

Opetushallituksen opetusneuvos suosittaakin paluuta oppikirjojen sisällön seuraamiseen.

Kirja on edelleen tärkein opetusväline matematiikan opetuksessa. Tuoreen tutkimuksen mukaan kirja on jopa tärkeämpi kuin opetussuunnitelma. Käytettävän kirjan on todettu myös selvästi vaikuttavan oppimistuloksiin.

Opetusneuvos Eero K. Niemi Opetushallituksesta suosittaakin paluuta oppikirjojen sisällön seuraamiseen. Tehtävään pitäisi perustaa elin, joka valvoo, miten kirjat vastaavat opetussuunnitelmassa esitettyjä tavoitteita.

Sisällön plussien ja miinusten listaaminen helpottaisi opettajia kirjan valinnassa. Niemi ei pidä mahdollisena tietyn kirjan suosittamista kouluille, vaikka se olisikin oppimistulosten perusteella todettu muita paremmaksi.

Niemi on tutkinut, miten kuudesluokkalaisille vuonna 2000 tehdyn kansallisen matematiikan oppimistulosten arvioinnin tuloksia on hyödynnetty koulutuspolitiikassa. Hänen väitöskirjansa tarkastetaan Turun yliopistossa perjantaina.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme