Mainos
Mainos

Väitös: Kyläkoulut arvokkaita oppimisympäristöjä

Maaseudun pienet kyläkoulut ovat arvokkaita kasvu- ja oppimisympäristöjä. Kasvatustieteen maisteri Risto Kilpeläisen väitöstutkimus osoittaa, että kyläkoulujen parasta antia on eri ikäisten lasten opettaminen samassa luokassa. Tämä koulii lapsia toimimaan yhdessä ja hyväksymään erilaisuutta.

Kyläkoulun valtteihin kuuluu myös turvallinen ilmapiiri ja se, että kaikki tuntevat toisensa. Tutkimuksen mukaan oppilaiden välistä kiusaamista ja häiriökäyttäytymistä esiintyy vain vähän. Pieni koulu on tiiviissä yhteistyössä kodin ja kyläyhteisön kanssa.

Kilpeläinen uskoo, että pienillä kouluilla voisi olla suurikin merkitys tulevaisuuden koulusuunnittelussa. Hän pelkää, että yhä suuremmiksi muuttuvissa kouluyksiköissä lapsille ei pystytä takaamaan hyviä oppimismahdollisuuksia.

Kyläkouluja koskeva tutkimus perustuu opettajien käytännön kokemuksiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot