Mainos
Mainos

Väitös: Lihavuusriski alulle jo lapsuudessa

Lapsi on vaarassa lihoa, jos pääateriat jätetään väliin ja ruokavalio on epäterveellinen. Asia ilmenee Itä-Suomen yliopistossa tarkastetusta väitöstutkimuksesta. Se lisää diabetesvaaraa myös aikuisena.  

Vain alle puolet lapsista syö aamiaisen, lounaan ja päivällisen päivittäin. Suuri osa energiasta saadaan makeista välipaloista. 

Terveystieteiden maisteri, laillistettu ravitsemusterapeutti Aino-Maija Eloranta suosittelee, että lasten ruokavaliossa käytetään kasviöljyä ja vältetään kevytmargariineja ja sokeroituja juomia. 

– Lasten terveyden kannalta olisi parempi valita kevytmargariinien tilalle rasvaisempia margariineja ja kasviöljyjä, sokeroitujen juomien tilalle rasvatonta maitoa ja vettä sekä punaisen lihan tilalle kalaruokaa, Eloranta opastaa. 

Joka neljäs lapsi juo sokerijuomia päivittäin ja vain kolmannes lapsista käyttää leivällä ravitsemussuositusten mukaista, vähintään 60 prosenttia rasvaa sisältävää kasviöljypohjaista margariinia.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme