Mainos
Mainos

Väitös: Luonnonsuojelussa kaivataan ihmistuntemusta

Luonnonsuojeluohjelmien suunnittelussa tarvitaan ekologisen ja taloudellisen tietämyksen ohella myös ihmistuntemusta.

Maanomistajien ja ympäristöhallinnon viranomaisten yhteistyötä pitäisi lisätä sekä ottaa huomioon luontokysymysten sosiaaliset ja kulttuuriset ulottuvuudet, ilmenee Turun yliopistossa tarkastettavasta väitöskirjasta.

Filosofian maisteri Annukka Oksanen on väitöstutkimuksessaan tarkastellut Natura 2000 -ympäristökonfliktia Lounais-Suomessa. Työ keskittyy Natura-luonnonsuojeluohjelman ja ohjelmaa vastustaneiden maanomistajien näkemysten kohtaamiseen Lounais-Suomen maaseudulla.

Natura-ohjelmaa vastustaneiden maanomistajien ja ohjelmaa valmistelleiden ympäristöhallinnon viranomaisten käsitykset luonnosta ja maankäytöstä eroavat toisistaan. Näkemysten erilaisuus pitäisi ottaa huomioon, kun luonnonsuojeluohjelmia suunnitellaan, väitöksessä todetaan.

Annukka Oksasen väitöskirja on nimeltään Paikallisuuden ja kansainvälisyyden kohtaaminen luonnonsuojelussa - Tapaustutkimuksena Natura 2000 -ympäristökonflikti Lounais-Suomessa. Väitös kuuluu maantieteen alaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme