Mainos
Mainos

Väitös: Maisemointi vähentäisi junaratakuolemia

Junaratojen luvattomasta ylittämisestä aiheutuvia kuolemia voitaisiin vähentää maisemoinnilla ja valistuksella, todetaan Aalto-yliopistossa valmistuneessa väitöstutkimuksessa.

Luvattomista radanylityksistä aiheutuneet kuolemantapaukset eivät tutkimuksen mukaan juuri ole vähentyneet Suomessa viime vuosina. Vuosien 2000-2008 aikana Suomessa kuoli vuosittain 6-15 ihmistä luvattomissa radanylityksissä.

Useimmiten luvaton radan ylittäjä on humalassa oleva aikuinen mies. Ylityksiä tapahtuu erityisesti paikoissa, joissa asutusta on paljon vilkkaan junaradan varrella.

VTT:n tutkija Anne Silla toteaa, että luvattomien radanylitysten torjumiseksi tehokkaimpia keinoja ovat maisemointi ja aitaaminen. Kuolemia voitaisiin vähentää myös yli- ja alikuluilla sekä lisäämällä valistusta esimerkiksi kouluissa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot