Mainos
Mainos

Väitös: Pojat saavat vanhempien tukea enemmän kuin tytöt

Jyväskylän yliopiston väitöstutkimuksen mukaan tyttöjen vanhemmiltaan saama tuki vähenee varttuessa enemmän kuin pojilla.

Pojat kokevat saavansa vanhemmilta enemmän tukea kuin tytöt, todetaan tuoreessa väitöstutkimuksessa.

Vanhemmilta saadun tuen määrä vähenee tytöillä voimakkaammin siirryttäessä lapsuudesta nuoruusikään. Nuoret tytöt nojautuvat paljon ystäviinsä, ja ystävien hyväksyntä on heille tärkeämpää kuin pojille.

Vanhempien tuella on merkitystä erityisesti nuoren koulumenestykselle ja sosiaalisen hyväksynnän kokemuksille. Nämä vaikuttavat paljon siihen, kuinka paljon nuori arvostaa itseään.

Tutkimuksessa tytöt kokivat itsensä poikia harvemmin päteviksi esimerkiksi kouluun ja liikuntaan liittyvissä asioissa ja arvostivat itseään ylipäänsä vähemmän.

Väitöksessä tutkittiin eteläpohjalaisia nuoria 10-12-vuotiaina ja 16-18-vuotiaina. Tutkija Jaana Salmelan väitös tarkastetaan Jyväskylän yliopiston Chydenius-instituutissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme