Mainos
Mainos

Väitös: Posti mukaan bittiviestintään

Posti on uusien haasteiden edessä sähköisen viestinnän murtaessa perinteisen kirjepostin jalansijaa. Kirjeiden määrä olisi nyt 40 prosenttia suurempi, ellei sähköisiä viestimiä käytettäisi.

Kirjeiden ja sähköisten viestimien suhdetta tutkinut filosofian kandidaatti Heikki Nikali toteaa tuoreessa väitöskirjassaan, että Postin ei kannata vastustaa kehitystä. Postin on viisasta ennemmin liittoutua sähköisten viestintäjättien kanssa, jotta siitä ei tulisi pelkkä pakettien kuljettamiseen erikoistunut operaattori.

Nikalin mukaan Postin on tarjottava tulevaisuudessa perinteisten kirjepalveluiden lisäksi puhtaasti sähköisiä viestintäpalveluita. Tästä esimerkkinä Nikali mainitsee muun muassa jokaiselle kansalaiselle annettavan henkilökohtaisen sähköpostiosoitteen.

Viestin voisi lähettää vastaanottajalle aina sähköisesti. Jos vastaanottaja ei omistaisi tietokonetta, posti toimittaisi viestin kirjeenä perille.

Nikalin väitöskirja tarkastetaan Helsingin Kauppakorkeakoulussa maanantaina.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme