Mainos
Mainos

Väitös: Rasismia hyssytellään kouluissa

Kouluissa esiintyvä rasismi häivytetään usein neutraaliksi puheeksi kulttuurieroista. Maassa maan tavalla -keskustelu häivyttää alleen muunlaiset tavat olla ja elää. Näihin johtopäätöksiin on tullut tutkija Anne-Mari Souto väitöksessään, jossa hän tutki joensuulaisen koulun monikulttuurisia luokkia.

— Yksilöä ei nähdä kulttuurierojen takaa, joten kulttuurierojen törmäys näkyy yksilöiden vastakkainasetteluna. Ongelmallisinta on väritön rasismi, mikä näkyy etenkin venäläisnuorten syrjintänä, sanoo Souto.

Hänestä rasismi tulee tehdä näkyväksi kouluissa eikä hyssytellä sitä.

— Liikaa odotetaan, että maahanmuuttajat ottavat ensin kontaktia, ja siihen vedoten pidetään heihin välimatkaa.

Sosiologiaan kuuluva väitös tarkastettiin Itä-Suomen yliopistossa Joensuussa tänään. Tutkimusaineisto on kerätty 2000-luvun alussa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot