Mainos
Mainos

Väitös: Raskausajan lääkitys kuriin

Raskaana olevat naiset käyttävät tuoreen väitöstutkimuksen mukaan entistä enemmän masennuslääkkeitä.

Odottavien äitien lääkkeiden käyttöön tulisi kiinnittää nykyistä enemmän huomiota. Helsingin yliopistossa tarkastettavan väitöstutkimuksen mukaan raskaana olevat naiset käyttävät suhteellisen paljon lääkkeitä juuri sikiön herkimmän kehitysvaiheen aikana.

Erityisesti masennuslääkkeiden käyttö on lisääntynyt odottavilla äideillä.

- Tottakai lääkitystä vaativa masennus on hoidettava. Mutta se ohje on niin, että muutama viikko ennen laskettua aikaa lopettaa ja aloittaa sitten imetyksen aikana uudestaan, kertoo tänään väittelevä synnytysopin erikoislääkäri Heli Malm MTV3:n uutisille.

Masennuslääkkeiden ei ole todettu aiheuttavan sikiövaurioriskejä. Niiden käyttö loppuraskaudessa saattaa kuitenkin aiheuttaa vastasyntyneille syömishaluttomuutta tai jäykkyyttä.

Tutkijan mukaan lääkkeiden turvallista käyttöä olisi pohdittava jo raskautta suunnitellessa lääkärin kanssa.

Väitöstutkimus tarkasteli reseptilääkkeiden käyttöä yli 40 000 raskaana olevan naisen aineistossa ja yhtä suuressa ei-raskaana olevien vertailuryhmässä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme