Mainos
Mainos

Väitös: Sairaalat voisivat kotiuttaa nopeammin

Osa sairaaloista pystyisi nopeuttamaan potilaiden kotiuttamista. Tutkimuksen mukaan sairaalasta voi päästä leikkauksen jälkeen pois jopa päiviä aikaisemmin, jos kuntoutukseen ja kotiuttamiseen kiinnitetään huomiota. Hoidon laadussa ei havaittu merkittäviä eroja sairaaloiden välillä.

Tuoreessa Aalto-yliopistolle tehdyssä väitöskirjassa selvitettiin sairaaloiden tuottavuuseroja. Suurin vaikutus eroihin oli vuodeosastohoidon järjestämisellä. Tuottavimmista sairaaloista kotiuduttiin samasta leikkauksesta muutamia päiviä aikaisemmin kuin heikommin tuottavista sairaaloista.

Myös leikkausyksiköiden toimintatavat vaihtelivat. Kirurgian toimintaa kannattaisi keskittää erikoistuneisiin yksiköihin, tutkimuksessa ehdotetaan.

Diplomi-insinööri Paulus Torkin väitöksen mukaan terveydenhuollon parhaista toimintamalleista tiedetään, mutta ne ovat käytössä vain harvoissa sairaaloissa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot