Mainos
Mainos

Väitös: Sairaalat voisivat kotiuttaa nopeammin

Osa sairaaloista pystyisi nopeuttamaan potilaiden kotiuttamista. Tutkimuksen mukaan sairaalasta voi päästä leikkauksen jälkeen pois jopa päiviä aikaisemmin, jos kuntoutukseen ja kotiuttamiseen kiinnitetään huomiota. Hoidon laadussa ei havaittu merkittäviä eroja sairaaloiden välillä.

Tuoreessa Aalto-yliopistolle tehdyssä väitöskirjassa selvitettiin sairaaloiden tuottavuuseroja. Suurin vaikutus eroihin oli vuodeosastohoidon järjestämisellä. Tuottavimmista sairaaloista kotiuduttiin samasta leikkauksesta muutamia päiviä aikaisemmin kuin heikommin tuottavista sairaaloista.

Myös leikkausyksiköiden toimintatavat vaihtelivat. Kirurgian toimintaa kannattaisi keskittää erikoistuneisiin yksiköihin, tutkimuksessa ehdotetaan.

Diplomi-insinööri Paulus Torkin väitöksen mukaan terveydenhuollon parhaista toimintamalleista tiedetään, mutta ne ovat käytössä vain harvoissa sairaaloissa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme