Mainos
Mainos

Väitös: Sosiaalisessa mediassa arvostetaan huomaavaisuutta

Netin yhteisöpalveluiden käyttäjät arvostavat hyviä tapoja ja huomaavaisuutta.

Tuoreen väitöstutkimuksen mukaan yhteisöpalveluissa jaettavaa sisältöä pohditaan myös sen kannalta, ettei se loukkaisi muita. Samaa huomaavaisuutta odotetaan vastavuoroisesti toisilta. Sosiaalisessa mediassa sattuneita virheitä nuoret aikuiset pyrkivät tulkitsemaan parhain päin. 

-Ihmiset painottavat huomaavaisuutta verkossa. Jos kaveri mokaa yhteisöpalvelussa, muut eivät välttämättä tulkitse sitä hirveän vakavasti, sanoo tutkimuksen tekijä Airi Lampinen tiedotteessa. 

Tutkimushaastatteluihin osallistuneet nuoret aikuiset kertoivat, että kaveriporukassa etsitään yhdessä pelisääntöjä esimerkiksi kuvien julkaisemisesta ja poistamisesta. 

Helsingin yliopiston sosiaalipsykologian väitöstutkimuksessa haastateltiin 80:tä 20-30-vuotiasta viiden vuoden jaksolla. Tarkasteltavia yhteisöpalveluja olivat muun muassa Facebook ja LinkedIn.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot